WAT IS HET NUT VAN DE TUSSENTIJDSE TOETS?

Vele van jullie overwegen om een tussentijdse toets af te leggen. Maar wat is nu precies het nut van zo’n tussentijdse toets? Wij leggen het aan jullie uit aan de hand van verschillende voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat je een vrijstelling kan verdienen voor de bijzondere verrichtingen bij het behalen van deze toets.

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een toets die je aflegt wanneer je klaar bent voor het rijexamen maar je toch wilt testen of je alles weet. Deze toets word ingepland op ongeveer driekwart van je rijopleiding, zo weet jij tijdig waar je nog op moet oefenen. Tijdens deze test weet jij precies hoe alles werkt bij het CBR en bespaart het je een hoop zenuwen wanneer je je echte rijexamen aflegt. Wanneer je klaar bent met je tussentijdse toets krijg je tips mee van de examinator, deze zijn super bruikbaar tijdens de laatste loodjes van je rijlessen!

Een tussentijdse toets werkt precies hetzelfde als een echt rijexamen, dit doen ze om jou het échte gevoel mee te geven. Omdat dit nog geen echt examen is, kun je dus niet zakken of slagen voor deze toets. Wel heb jij tijdens de tussentijdse toets de kans om vrijstelling te ontvangen voor de bijzondere verrichtingen. En wij kunnen jou vertellen, ja dit is ontzettend fijn! Wanneer je deze vrijstelling haalt, hoef je op je rijexamen alleen nog maar te zorgen voor een goede en veilige rit. Geen stress meer over de bijzondere verrichtingen dus!

Wat is je niveau?

Zoals wij het net al benoemden, is de tussentijdse toets een mooie kans om te kijken hoe ver je inmiddels staat met autorijden. Wat is je niveau, waar zitten je valkuilen, en wat gaat er al super goed? Je krijgt op al deze vragen een passend antwoord, waar je echt iets aan hebt.

De rijlespakketten bij Rijschool Silvia zijn altijd inclusief tussentijdse toets. Dit omdat wij deze toets een handig middel vinden voor leerlingen om te zien waar ze staan, voor ons maar vooral voor zichzelf!

Wil je meer weten over de tussentijdse toets of heb je andere vragen?

Wij van rijschool Silvia staan altijd voor je klaar, neem contact met ons op per mail of telefonisch. Of wil je misschien weten hoe het echte examen in elkaar zit? Lees dan eens onze blog over “Hoe werkt het CBR examen?”.