JE EERSTE RIJLES, HOE GAAT DAT ERUIT ZIEN?

Het is zover, je eerste rijles! Ineens zit je zelf achter het stuur, en maak je kennis met je rijinstructeur. Je rijinstructeur helpt je bij het behalen van je rijbewijs. Door praktijklessen te volgen, en de theorie te leren, ben jij klaar voor het roze pasje! Maar hoe verloopt je eerste rijles nu precies?

Hoe verloopt je eerste rijles?

Je maakt kennis met de auto, te beginnen met het stuur. Het is altijd even wennen, hoe breed en hoe lang een auto is bijvoorbeeld en hoe hard je nu precies moet sturen in een bocht. Je hebt ooit vast racespellen gespeeld waarin gestuurd moest worden, en stiekem dacht jij altijd dat auto rijden hetzelfde zou zijn. Het sturen is zeker hetzelfde, maar vergeet niet gas te geven, te remmen en zelfs te schakelen. Je knopjes lever je in voor echte pendalen en de controller voor een echt stuur. Bij rijschool Silvia krijg je rijles in een automaat waardoor het schakelen niet nodig zal zijn. Hoe fijn is dat?

Voor het eerst wegrijden in een auto

Voor het eerst wegrijden tijdens je eerste rijles gebeurt vaak voor je eigen huis, hoe tof is dat! Je rijinstructeur heeft aan zijn/haar kant zelf pedalen zodat jij deze nog niet direct hoeft te gebruiken. Zo lijkt het net alsof jij zelf in één keer zelfstandig wegrijd! Je maakt kennis met je rijinstructeur en hij/zij zorgt ervoor dat jij je zo snel mogelijk op je gemak voelt. Vervolgens wordt er naar een rustige locatie gereden met weinig tot geen verkeer waar jij de basis van de auto gaat leren. Denk hierbij aan de richtingaanwijzers, het gebruik van de pedalen, de vele knopjes, en uiteraard krijg je informatie over de veiligheidsvoorschriften.

Zenuwen? Nergens voor nodig!

Je eerste rijles is altijd ontzettend spannend, maar maak je daar geen zorgen over. Nadat wij jou weer terug op locatie hebben gebracht, heb jij alweer zin in de volgende les, wij weten het zeker! Bij Rijschool Silvia gaat alles op het tempo dat bij jou past, het aantal rijlessen dat jij nodig hebt, verschilt namelijk per persoon. Wees niet bang om fouten te maken, uit fouten leer je ontzettend veel en er zit altijd iemand naast je die de controle kan overnemen. Samen zorgen we ervoor dat jij klaar bent voor het eindexamen waarvoor je hopelijk in één keer zal slagen!

Wanneer je eerste rijles afgelopen is, weten wij zeker dat je nog een keer wilt en je nu al zin hebt in de volgende rijles. Want waar was die spanning en die slapeloze nacht voor nodig? Wij wensen jou ontzettend veel succes bij je eerste rijles!

Heb je vragen over je eerste rijles of wil je je aanmelden?

Twijfel dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden al je vragen en helpen jou graag verder op weg. Telefonisch en via mail zijn wij voor jou bereikbaar! Hebben wij jou overtuigd en zijn de zenuwen al wat minder geworden, dan kun je je bij ons aanmelden voor een proefles. Tijdens deze proefles zit je nog aan niks vast, en kun je altijd nadenken over onze rijschool of rijinstructeur. Wil je meer weten over de exacte inhoud van een proefles? Lees dan eens onze blog over “De gratis proefles!”.